Πώς να αφαιρέσετε γρήγορα τα θηλώματα στο σπίτι στο πρόσωπο, το λαιμό και άλλα μέρη του σώματος

θηλώματα στο σώμα

Μερικές φορές είναι απλώς απαραίτητο να αφαιρέσετε ένα θηλώμα εάν φαίνεται αναισθητικό. Τέτοιες δυσάρεστες αναπτύξεις μπορεί να εμφανιστούν στις μασχάλες, το πρόσωπο, το λαιμό και κάτω από τους μαστικούς αδένες. Θα σας πούμε πώς να αφαιρέσετε γρήγορα και αποτελεσματικά τα θηλώματα στο σώμα στο σπίτι.

Υπάρχουν περιπτώσεις που η αυτοθεραπεία είναι απλά επικίνδυνη.

Επομένως, πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε κεφάλαια, πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό.

Αιτίες θηλωμάτων

Η εμφάνιση αναπτύξεων στο λαιμό, στα βλέφαρα, στις μασχάλες ή στη βουβωνική χώρα προκαλεί τον ιό των θηλωμάτων. Μπορεί να μεταδοθεί μέσω της οικιακής επαφής, μέσω μικρών δερματικών βλαβών, καθώς και μέσω της σεξουαλικής επαφής.

Ένας τέτοιος ιός μπορεί να υπάρχει στο σώμα για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς συμπτώματα. Με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, αυτή η μόλυνση μπορεί να γίνει πιο ενεργή.Οι παράγοντες που προκαλούν την ανάπτυξή τους περιλαμβάνουν:

 1. Εξασθένηση του σώματος ως αποτέλεσμα προηγούμενων ασθενειών.
 2. ορμονικές αλλαγές.
 3. Προβλήματα με το ενδοκρινικό σύστημα.
 4. σωματική εξάντληση.
 5. Νευρικά φορτία και αγχωτικές καταστάσεις.
 6. Μακροχρόνια χρήση ορισμένων φαρμάκων με ισχυρό αποτέλεσμα.

Σε αυτή την περίπτωση, το κονδυλώματα πρέπει να είναι σε θέση να διακρίνει. Χαρακτηρίζεται από στρογγυλεμένα σχήματα και διάμετρο έως 10 mm. Το χρώμα της ανάπτυξης ποικίλλει από σαρκώδες έως καφέ.

Λάβετε υπόψη ότι δεν μπορείτε να κάνετε αυτοθεραπεία εάν προκύψουν αλλαγές στην κατασκευή.

Γιατί πρέπει να αφαιρεθούν τα θηλώματα;

Σύμφωνα με κριτικές, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε μια δυσάρεστη ανάπτυξη στο σώμα μόνο εάν σας ενοχλεί. Για παράδειγμα, τρίψιμο στα ρούχα.

Θυμηθείτε ότι ένα κονδυλωμάτων μπορεί να γίνει πηγή αυτομολύνσεων. Επιπλέον, μπορεί να αναγεννηθεί και να γίνει πηγή μόλυνσης για συγγενείς και φίλους.

Επομένως, με τέτοιες αναπτύξεις, πρέπει να υποβληθείτε σε εξέταση και, εάν είναι δυνατόν, να τις εξαλείψετε.

Οι σχηματισμοί πρέπει να αφαιρεθούν για δύο λόγους: καλλυντικό και ιατρικό. Φαίνονται άσχημα, ειδικά στο πρόσωπο ή στα μάτια, και μπορούν επίσης να εξελιχθούν σε επικίνδυνους σχηματισμούς.

Πώς να αφαιρέσετε τα θηλώματα στο σώμα στο σπίτι και πότε δεν μπορούν να αφαιρεθούν

Σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν μπορείτε να αφαιρέσετε αυξήσεις με λαϊκές θεραπείες:

 1. Αναπτύσσονται γρήγορα και γίνονται μαύρα, κόκκινα ή καφέ.
 2. Εντοπίζονται στη βλεννογόνο μεμβράνη του ρινοφάρυγγα, στο στόμα, στις γωνίες των ματιών ή στα βλέφαρα.
 3. Με αιμορραγία, σκισμένες και χαλαρές άκρες.

Δεν μπορείτε να αφαιρέσετε το θήλωμα με μαχαίρι ή ψαλίδι. Αυτό θα εξαπλώσει τη μόλυνση. Αυτή η μέθοδος μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο. Δεν μπορείτε να επιδέσετε τα θηλώματα με τον παλιομοδίτικο τρόπο με τη βοήθεια κλωστών και μαλλιών.
Οι σχηματισμοί που εμφανίζονται στα γεννητικά όργανα μπορούν να αφαιρεθούν μόνο από γυναικολόγο.

θεραπευτικές επιλογές

Εάν δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το κονδυλωμάτων είναι το πιο κοινό, μπορείτε να προσπαθήσετε να το αφαιρέσετε στο σπίτι. Ένας ειδικός μπορεί να σας πει πώς να αφαιρέσετε γρήγορα μια τέτοια συσσώρευση.

Για την απόσυρση χρησιμοποιούνται οι ακόλουθες μέθοδοι:

 • φαρμακευτική θεραπεία?
 • φαρμακευτικοί χυμοί βοτάνων?
 • αφεψήματα με θεραπευτικά αποτελέσματα και αιθέρια έλαια.
 • εγχύσεις σε αλκοόλ.

Φάρμακα από το φαρμακείο για λήψη στο σπίτι

Μπορείτε να προσπαθήσετε να αφαιρέσετε τις αυξήσεις χρησιμοποιώντας προϊόντα φαρμακείου. Καταστρέφουν τη δομή των σχηματισμών και επίσης εμποδίζουν την κυτταρική διαίρεση.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα φάρμακα:

 • κρυογονικά παρασκευάσματα.
 • φάρμακα;
 • φυτικά προϊόντα.

Αυτοί οι παράγοντες δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται εκτός εάν η φύση του σχηματισμού είναι ξεκάθαρη. Εάν το κονδυλώματα είναι κακοήθη, η αφαίρεσή του μόνο κακό θα κάνει.

Πώς να αφαιρέσετε τα θηλώματα στο σώμα στο σπίτι - η χρήση κρυογονικών παρασκευασμάτων

Ως προς την επίδρασή τους, μοιάζουν με το υγρό άζωτο και την παγωμένη ανάπτυξη. Από αυτά τα κεφάλαια αξίζει να σημειωθείένα φάρμακο που περιέχει ένα μείγμα διμεθυλικής αλκοόλης και προπανίου.

Με αυτό μπορείτε να αφαιρέσετε μικρές αυξήσεις ή ακόμα και ένα κρεμαστό κονδυλωμάτων.

Κατασκευάζεται με τη μορφή αερολύματος. Για εξωτερική χρήση, η σύνθεση εφαρμόζεται και εφαρμόζεται με απλικατέρ10-30 δευτερόλεπτα.

Μετά από αυτό, χρειάζεστε ένα διάλειμμα δύο εβδομάδων. Δεν πρέπει να υπάρχουν περισσότερες από τρεις τέτοιες διαδικασίες.

Αυτό το φάρμακο δεν είναι εγκεκριμένο για έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες, ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη και παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών.

Ένα μεγαλύτερο κονδυλωμάτων μπορεί να αφαιρεθεί με άλλο φάρμακο παρόμοιας σύνθεσης. Σας επιτρέπει να αφαιρέσετε τις αναπτύξεις, τη διάμετρό τουςέως 7 mm.

Σύμφωνα με κριτικές, η χρήση τέτοιων κεφαλαίων δεν φέρνει πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Υπάρχουν περιπτώσεις βλάβης σε υγιές δέρμα.

Επομένως, πρέπει να ακολουθείτε τις οδηγίες όταν το χρησιμοποιείτε.

φυτικά παρασκευάσματα

Αξίζει να δοκιμάσετε θεραπείες από φυτά με δηλητηριώδεις και καυστικές ιδιότητες.

Αλλά ταυτόχρονα, ακόμη και με αυτά τα φάρμακα, δεν πρέπει να αφαιρέσετε ένα κονδυλωμάτων που είναι πολύ μεγάλο.

Δοκιμάστε αυτά τα εργαλεία:

 1. καστορέλαιοβοηθά στα πελματιαία κονδυλώματα. Εφαρμόζεται στην ατμισμένη περιοχή και καλύπτεται με σοβά. διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούντουλάχιστον 10 φορές.
 2. Μπορεί να χρησιμοποιηθείΦάρμακο με φελαντίνη. Πριν χρησιμοποιήσετε το φάρμακο, πρέπει να λιπάνετε το δέρμα γύρω από την ανάπτυξη με μια λιπαρή κρέμα. Η σύνθεση εφαρμόζεται με ειδικό ραβδί. Αυτή η διαδικασία είναι αρκετά επώδυνη.
 3. σαλικυλικό οξύεφαρμόζεται στο θήλωμα πριν από τον ύπνο και ξεπλένεται η σύνθεση το πρωί. Αντιμετωπίστε έτσι για ένα μήνα.
 4. Ένα φάρμακο μεΣαλικυλικό οξύ, έλαιο τεϊόδεντρου και καστορέλαιο. Ο παράγοντας απλώνεται πάνω από το σχηματισμό σε ένα λεπτό στρώμα. Η διαδικασία πρέπει να επαναληφθεί2-3 φορές.

Φαρμακευτικά σκευάσματα

Αυτά τα φάρμακα περιλαμβάνουν φάρμακα που έχουν καυτηριαστική και μουμιοποιητική δράση. Συνήθως περιέχουν οξέα, βάσεις και αιθανόλη.

Έτσι, εδώ είναι τα κύρια φάρμακα:

 1. φάρμακο ποδοφυλλοτοξίνηςλειτουργεί μόνο σε κονδυλώματα. Εφαρμόζεται δύο φορές την ημέρα για τρεις ημέρες με ειδικό απλικατέρ. Η πορεία της θεραπείας μπορεί να πραγματοποιηθεί όχι περισσότερο από 4 φορές.
 2. Ένα διάλυμα που είναι φάρμακο με καυτηριαστική δράση. Περιέχειφαινόλη και τρικρεσόλη.
 3. Περισσότερομαλακό ανάλογοτην προηγούμενη θεραπεία. Εφαρμόζεται πολλές φορές στη σειρά με ένα ραβδί. Για να αποφευχθεί η βλάβη στο υγιές δέρμα, πρέπει να αντιμετωπιστεί με ειδική σύνθεση.
 4. Ένα φάρμακο που πωλείται μόνο με ιατρική συνταγή όπως περιέχειδιαφορετικά οξέα. Η λανθασμένη χρήση μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα.
 5. Μολύβι με νιτρικό ασήμι. Σας επιτρέπει να καυτηριάζετε τα θηλώματα και να καταστρέφετε τα βακτήρια. Χρησιμοποιείται όχι μόνο για κονδυλώματα, αλλά και για ρωγμές, πληγές και άλλες δερματικές βλάβες.

Αφαίρεση θηλωμάτων λαϊκές θεραπείες

Υπάρχουν επίσης λαϊκοί τρόποι αντιμετώπισης των αυξήσεων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απορρυπαντικό ή πίσσα.

Για να γίνει αυτό, ένα μαλακωμένο κομμάτι εφαρμόζεται στην πληγείσα περιοχή για μισή ώρα. Μετά από αυτό, πρέπει να αφαιρέσετε όλα τα υπολείμματα.

Επιπλέον, χρησιμοποιούνται οι ακόλουθες μέθοδοι:

 1. Θεραπεία με αλόη. Σε αυτή την περίπτωση, το φύλλο κόβεται και εφαρμόζεται στην άρρωστη περιοχή και εφαρμόζεται επίδεσμος πάνω του.
 2. Μπορείτε να φτιάξετε παγάκια από χυμό φελαντίνας και να τα εφαρμόσετε και στην ανάπτυξη.
 3. Ο καυτηριασμός γίνεται με έλαιο τεϊόδεντρου στην καθαρή του μορφή. Σε αυτή την περίπτωση, η σύνθεση θα πρέπει να εφαρμόζεται σε σημεία για την αποφυγή εγκαυμάτων.
 4. Αξίζει να ετοιμάσετε ένα μείγμα από σκόρδο και κρέμα.
 5. Μια κοινή θεραπεία για την αφαίρεση των θηλωμάτων είναι η φελαντίνη. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία αυξήσεων στην κοιλιά και σε άλλα μέρη του σώματος.

Να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε παραδοσιακή ιατρική. Να θυμάστε ότι δεν πρέπει να λαμβάνονται από το στόμα και δεν πρέπει να εισέρχονται στους βλεννογόνους.

Celandine - ένα λαϊκό φυτό για την αφαίρεση των θηλωμάτων

Πρόληψη των θηλωμάτων

Ως πρόσθετη θεραπεία και για την αποφυγή υποτροπής, απαιτούνται προληπτικά μέτρα.

Εδώ είσαι:

 1. Να ελέγχετε τακτικά για ιό θηλώματος.
 2. Εάν υπάρχουν τέτοιες εστίες ανάπτυξης, τότε πρέπει να ελέγξετε την ανάπτυξή τους και να αλλάξετε το σχήμα τους.
 3. Χρησιμοποιήστε ειδικές προστασίες κατά τη σεξουαλική επαφή και επίσης αποφύγετε τις περιστασιακές σχέσεις.
 4. Ενισχύστε συνεχώς το ανοσοποιητικό σας σύστημα, τρώτε σωστά και δυναμώνετε.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, χρησιμοποιείται ακόμη και εμβολιασμός κατά μιας τέτοιας ασθένειας.

Εάν οι σχηματισμοί δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα, μπορούν να γίνουν πηγή μόλυνσης ή να αρχίσουν να αναπτύσσονται.

Για να απαλλαγείτε οριστικά από τέτοια προβλήματα, επισκεφτείτε έναν δερματολόγο που θα κάνει ακριβή διάγνωση.